Larisa Petcuț
Pentru Larisa Petcuț poveștile femeilor din Hundorf au fost neprețuite. Ea a pornit în căutarea textilelor tradiționale făcute de femei, insă din poveștile țesăturilor s-au desprins fragmente din viața lor , care reflectă aspecte despre condiția feminină în societatea Est-Europeană.
Larisa crede că interacțiunile au ajutat-o sa cerceteze mai îndeaproape contribuția feminină adusă de moștenirea textilă tradițională, a cărei valoare ar trebui să fie recunoscută de cât mai mulți oameni.
„Odată cu șederea în Hundorf am avut prilejul să intru în contact cu oamenii locului și să aflu poveștile de viață a mai multor femei localnice. Aceste povești m-au ajutat să capăt o mai bună înțelegere asupra condiției feminine și asupra rolului femeii dintr-o societate Est-europeană. În același timp, aceste interacțiuni mi-au permis să cercetez mai îndeaproape contribuția feminină adusă în moștenirea textilă de natură tradițională.
În perioada acesta am organizat și un shooting pentru ultima mea serie de sculpturi intitulată Reshaping. Conceptul din spatele ședinței foto este ilustrarea unui univers construit aproape în exclusivitate din producții feminine (textile) în care însă responsabilităților casnice sunt repartizate inegal și revin în continuare preponderent femeilor. Acest lucru încearcă să se transmită metaforic prin intermediul sculpturilor ce iau forma unor îndatoriri abstracte omniprezente și nedespărțite de purtătoarele sale. Se adaugă însă un element de chestionare a acestor norme sociale prin adăugarea unei figuri masculine (Sergiu) ce preia la rândul său din aceste responsabilități fantomatice.”
Modele : @mariacrygun, @ana.banicaa, @ancutaastoica, @sergiudita
Foto : @vladharastasan , @vladzugravel , @danielbenchea
Art director: @cimpoesudiana
Gaffer, art assistant : @danielbenchea
Proiectele realizate în cadrul rezidențelor Ș.A.H., cât și opiniile rezidenților participanți, nu reflectă în mod automat poziția Asociației Acasă la Hundorf față de subiectul prezentat. ȘAH este un proiect care oferă șansa tinerilor artiști de a se exprima într-un context necenzurat și liber.